Кулинарен патриотизъм е подбудителят на най-новия, амбициозен проект на шеф Виктор

...
Кулинарен патриотизъм е подбудителят на най-новия, амбициозен проект на шеф Виктор
Коментари Харесай

Кебапче по БДС

Кулинарен национализъм е подбудителят на най-новия, амбициозен проект на началник Виктор Ангелов. В края на тази седмица, на столичната ул. " Раковски " 96 той отваря своя първи БДС* ресторант, в който на особена респект ще е кебапчето. В " Български Деликатеси на Скара " менюто ще е малко и с къс период на валидност, тъй като всичко ще се подготвя единствено от пресни артикули, без подобрители и консерванти в тях. Както си е по БДС в действителност.   

„ Всички в България знаем какво е кебапчето и кое е най-хубавото кебапче. Но в последните години, сякаш имиджа му пострада от неналичието на стандарт, който съществуваше преди и гарантираше едно високo равнище на подготвяне и поднасяне. В изобилието на не български фаст фууд (пици, дюнери, бургери), кебапчето остана някакси настрани и това предизвика в мен чуство на кулинарен национализъм. В новия ми ресторант БДС, ще върнем доверието към българското кебапче! “, амбициозно декларира началник Ангелов.

Шеф Ангелов и екипът му са посветили над 3 години в подготовката на новата идея, като най-дълго е траял процесът по създаването на рецептите за скара, по този начин че да имат упования великолепен усет, без да съдържат каквито и да било изкуствени съставки, заместващи майсторството в постигането му. Ястията, извънредно създадени за плана и отличаващи се за меню борда с „ БДС “ са кюфтета, кебапчета, лютеница и самун на пещ. А новият детайл в обичайния формат на скара заведенията за хранене - БДС Магазин за скара, ще добави към специфичните предписания ястия в разделите супи, салати, обичайната и съвременна (бургери) скара и запечени сандвичи, както и няколко типа питиета, измежду които определено заслужава да се означи особено основаната за марката БДС Лимонада. 

* За непосветените, първото и публично пояснение на БДС е Български Държавен Стандарт. 
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА

ОЩЕ ПО ТЕМАТА

Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР